Äidin päiväkirja raskaudesta, jossa odotellaan pikkusisarusta isosiskolle (3/2011) syntyväksi 8/2012. Pohdiskelua, tuntemuksia, kuulumisia, raskaustietoutta, niitä tämä päiväkirja pitää sisällään. Toisessa blogissani Olet tyhtä taulu vasta- kirjoittelen elämästä isosiskona kanssa, tänne tulen purkamaan ajatuksia raskaudesta ja odotuksesta.

20. maaliskuuta 2012

Terveiset mahaan

Odotan niin kovin että saan tietää minkälainen sinä olet, pieni poikamme?

Siskosi on aivan ihana persoona! Iloinen ja valloittava lapsi joka hurmaa jokaisen vastaantulijan. Hän ei ole koskaan itkenyt turhasta, ja omaakin yllättävän pitkän pinnan ollakseen minun tytär. Hän jaksaa pitkään ja sitkeästi keskittyä johonkin asiaan ja vielä hermostumatta, sellaista ominasuutta ei äidiltä löydy. Hän on sitkeä, kun hän päättää jotain hän sen myös tekee. Tällähetkellä kiipeillään kovasti sohvalle, ja sinne on päästävä keinolla millä hyvänsä. Periksi ei anneta, ei vaikka äiti veisi toiseen huoneeseen. Hieno luonteenpiirre tuo periksiantamattomuus, mutta mihin se vielä meidät viekään. Siskollasi on selvästi hyvä huumorintaju, ja hän jo tietääkin miten saa muut ihmiset nauramaan. Hän on utelias ja seurallinen, yksin ei ole kiva olla. Hän on eläinrakas ihminen koska kotona meillä on koira, toivottavasti sinäkin nautit että perheessämme on nelijalkainen, uskollinen ystävä. Siskosi on aina nukkunut ja syönyt hyvin, päästänyt meidät siis aika helpolla. Hän on todella kaunis tyttö, kehen lie tullut kun äiti ei ole mikään huippumalli. Siskollasi on suuret ja siniset silmät, pitkät mustat ripset. Moni ihmetteli hänen ensimmäisinä kuukausina miten tummat kulmakarvat hänellä on, ne hän on perinyt meiltä molemmilta vanhemmilta. Siskosi on aina ollut pitkä, syntymästään saakka. Pituutensa hän on perinyt isältä joka on 189cm pitkä, äiti pieni ja lyhyt 161cm. Sinua odottaa myös isovanhemmat, äidin vanhemmat mummi ja vaari jotka rakastavat siskoasi yli kaiken.


En odota että olet samanlainen kuin siskosi, en. Odotan erilaisuutta ja erilaisiakin luonteenpiirteitä kuin siskollasi, nehän ovat vaan mielenkiintoisia ja omanlaisia ominaisuuksia. Odotan sitä että voin ihmetellä miten kaksi samasta puusta veistettyä voivat olla erilaisia. Toivon kuitenkin että olet yhtä tyytyväinen ja onnellinen elämääsi ja siihen mitä me isäsi kanssa pystymme sinulle tarjoamaan. Äitinä olen äärettömän onnellinen siitä että sinua odottaa isosisko, reipas ja kiltti sisko jonka asiosta sinun ei koskaan tarvitse kokea olevasi yksinäinen tai ilman ystäviä. Toivon että teille kehittyy luottamuksellinen ja vahva side, sekä ystävyys joka kantaa läpi teidän elämän!


Odotan niin kovasti että saan nähdä sinut, ja kokea elämässä lisää kohokohtia myös sinun kanssasi. Voi hyvin siellä massussani, kasva isoksi ja vahvaksi, jaksan kyllä odottaa!! Olemmehan pian puolessa välissä odotusta.

Äiti 

3 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Kirjoitat todella kauniisti tyttärestäsi ja tulevasta pojastasi. <3

-A

(http://9kuukauttamiehensilmin.blogspot.com/)

Satu kirjoitti...

Voi kuinka kauniisti kirjoitettu. <3
En tiedä, mikä herkkyysvaihe (vauvakuume) mulla on menossa, mutta nenänvartta rupesi jo ihan kihelmöimään samalla lailla kuin yleensä, kun purskahdan itkuun. :)

-N- kirjoitti...

A- kiitos, ja kiva kun jätit viestiä käynnistäsi!

Satu, taitaa siihen vauvakuumeeseen kuulua herkkä mielentila ja varsinkin kyseiseen aiheeseen liittyen, joten ei hätää saman diagnoosin piikkiin menee! ;D