Äidin päiväkirja raskaudesta, jossa odotellaan pikkusisarusta isosiskolle (3/2011) syntyväksi 8/2012. Pohdiskelua, tuntemuksia, kuulumisia, raskaustietoutta, niitä tämä päiväkirja pitää sisällään. Toisessa blogissani Olet tyhtä taulu vasta- kirjoittelen elämästä isosiskona kanssa, tänne tulen purkamaan ajatuksia raskaudesta ja odotuksesta.

12. maaliskuuta 2012

Vauvan vaatteista

Kävin Lindexin sivuilla katsomassa esikoiselle kesävaatetarjontaa, enkä voinut vastustaa kiusausta ihan vain vilkaista vaatteita pojalle. Ihania tyttövauvojen vaatteitakin olisi, mutta niitä en viitsinyt sen tarkemmin edes katsoa koska esikoiselta jäi niin paljon vaatteita ettei uusille ole tarvetta.
Ihanan värikkäitä vaatteita, en ole aikaisemmin edes katsonut poikien vaatteita mutta löytyyhän niillekkin muutakin kuin tummansinistä ja harmaata.


Parhaiksi todetut vaatteet  ihan pienelle ovat mielestäni body ja housut, tai body ja potkuhousut. Potkareita opin tytön kanssa käyttämään vasta vähän isommissa koissa, varmaan vasta sitten kun hän oppi istumaan sylissä koska hoitopöydälle ne on hankala pukea (siis sellaiset potkuhousut jotka tulevat ylhäältä kiinni). Pelkät housut saa nopeasti pois ja bodysta alanepparit auki.
Lindexin velourhousut olen todennut parhaimmiksi housuiksi, niillä on vähän pidempi käyttöikä kun lahkeita ja vyötäröä saa käännettyä. Kestävät myös hyvin pesua.
Myös Lindexin sukat olen todennut parhaimmiksi, siis juurikin nuo kuvassa olevat jarrusukat ja käännettävät varret. Eivät purista mistään ja pysyvät jalassa sätkivissäkin jaloissa (ja nyt taaperolla joka ei pysy hetkeäkään paikoillaan).
Yövaatteita on osta enää muualta kuin Tutalta, inhoan nepparikiinnityksiä! Tutan vetoketju on siitä hyvä, että se aukeaa sekä alhaalta että ylhäältä, nopeuttaa ja helpottaa hurjasti yöllisiä vaipanvaihtoja. Ehdoton juttu on myös umpinaiset varpaat.
Hupparit ym. pitkähihaiset ovat mielestäni hyvin epäkäytännöllisiä ainakin pienelle joka nukkuu paljon, huppu vain painaa niskaa ja on tiellä. Muutenkin sisätiloissa riittää hyvin pelkkä body, meidän neiti ainakin hikosi jos puin t-paitabodyn ja päälle vielä jonkun pitkähihaiset. Ne jätän siis suosiolla ostamatta tälläkertaa, vaikka onhan pieneen huppariin puettu pienokainen melko suloinen.

Paljon paljon rahaa säästyisi jos tulisi toinen tyttö,
mutta pojalle pääsisi ostamaan uusia ihania vaatteita joka kieltämättä houkuttelee aika paljon :)

Ei kommentteja: