Äidin päiväkirja raskaudesta, jossa odotellaan pikkusisarusta isosiskolle (3/2011) syntyväksi 8/2012. Pohdiskelua, tuntemuksia, kuulumisia, raskaustietoutta, niitä tämä päiväkirja pitää sisällään. Toisessa blogissani Olet tyhtä taulu vasta- kirjoittelen elämästä isosiskona kanssa, tänne tulen purkamaan ajatuksia raskaudesta ja odotuksesta.

5. huhtikuuta 2012

Vertaistuki

Jo yhden lapsen äitinä tiedän miten tärkeää on vertaistuki, tuttuja joilla on myös pieniä lapsia. Kaikista parasta on jos tuttavien lapsi/lapset ovat suht saman ikäisiä kuin omat lapset, varsinkin vauva-aikana se on ensiarvoisen tärkeää. Löytyy yhteiset puheenaihet, surut ja murheet ja toki myös ilot on mukava jakaa jonkun muunkin kuin isän tai muiden sukulaisten kanssa.Itse tapasin synnytyssairaalaan tutustuessani muutaman äidin, joista yhden tapasin uudestaan yliaikaiskontrollissani; myös hänen raskaus oli mennyt yli ja käynnistettäisiin samana päivänä kuin minunkin synnytys. Sinä aamuna kun menin sairaalaan, oli tuo äiti juuri synnyttänyt pojan. Sinä aikana kun odottelin sen kaksi vuorokautta synnytyksen käynnistymistä, oli tuosta äidistä minulle korvaamaton tuki ja turva, seuraa pitkinä iltoina. Siitä asti olemme pitäneet säännöllisesti yhteyttä ja tavanneet vauvojen kanssa kuukausittain, nyt harvemmin kun hän on jo palannut takaisin työelämään. Hänen kauttaan tutustuin myös toiseen äitiin jolla on kuukauden vanhempí poika, myös hän on nykyään hyvä ystäväni.
Monen sattumien summan kautta olen tutustunut myös äitiin jolla on samana päivänä syntynyt poika kuin meillä, itseasiassa olimme samaan aikaan synnyttämässä mutta se selvisi vasta jälkikäteen. Ikäeroa meidän lapsilla on 19min ja asumme 2km säteellä toisistamme  :)

Olisi mukavaa tutustua uusiin äiteihin, kenties sellaisiin jotka ovat saamassa lapsia tänä vuonna kuten minäkin
(laskettu aikani  on elokuussa)

Siispä kysynkin, onko täällä kuulolla äitejä Uudenmaan alueelta?

Ei kommentteja: