Äidin päiväkirja raskaudesta, jossa odotellaan pikkusisarusta isosiskolle (3/2011) syntyväksi 8/2012. Pohdiskelua, tuntemuksia, kuulumisia, raskaustietoutta, niitä tämä päiväkirja pitää sisällään. Toisessa blogissani Olet tyhtä taulu vasta- kirjoittelen elämästä isosiskona kanssa, tänne tulen purkamaan ajatuksia raskaudesta ja odotuksesta.

12. tammikuuta 2012

Ensimmäinen neuvolakäynti

Toissapäivänä oli eka neuvola, ja niiden laskut lasketusta ajasta aikaistu kuudella päivällä, eli nyt se on 10.8.2012. Käynti meni hyvin vaikka jännitin kun otin tytön sinne mukaan, mutta eihän tuo pieni enää vierasta ketään. Siellä se iloisesti touhusi lattialla ja kiipeili tuoleja vasten seisomaan, uskaltautui jopa neuvolatädin sylkkyyn sillä aikaa kun minä kävin antamassa pissanäytteen. Siellä otettiin myös hb ja verenpaine, molemmat kunnossa kuten osasin odottaakin. Käynnillä oli rv 9+4, tytön eka neuvola oli 8+6 ja jo silloin kuultiin ekat sydänäänet. Niin myös nyt, hurjaa miten noin pieni papu antaa noin kuuluvat ja hyvät sydänäänet; n. 170. Täti kyllä veikkasi että saatan olla pidemmälläkin, mutta sen näkee sitten ultrassa. Nyt sanoin leikilläni että tällä kertaa ei arvioida vauvan sukupuolta sydänäänien perusteella, kun viimeksi neuvolatäti oli ihan varma koko raskauden ajan että poika olisi tulossa, juurikin sydänäänten perusteella.

Tänään varasin ekan ultran kahden viikon päähän, sain sen niin että isäkin pääsee tytön kanssa mukaan. Eka läälärikäynti on ensi viikolla ja seuraava neuvola neljän viikon päästä, siihen väliin mahtuu tytön 10kk neuvola.

Huono olo alkaa helpottaa, ja väsymys myöskin. Päivittäin olen nukkunut puolentoista tunnin päiväunet, ja yötkin menee yhdellä-kahdella heräyksellä tytölle tuttia tai maitoa antamalla. Turvotus vatsassa on aikamoista, varsinkin iltaisin kaiken syönnin jälkeen.

RV 9+6

Ei kommentteja: