Äidin päiväkirja raskaudesta, jossa odotellaan pikkusisarusta isosiskolle (3/2011) syntyväksi 8/2012. Pohdiskelua, tuntemuksia, kuulumisia, raskaustietoutta, niitä tämä päiväkirja pitää sisällään. Toisessa blogissani Olet tyhtä taulu vasta- kirjoittelen elämästä isosiskona kanssa, tänne tulen purkamaan ajatuksia raskaudesta ja odotuksesta.

19. joulukuuta 2011

Voisin syödä vaikka hevosen

Siltä se tuntuu, kun koko ajan on nälkä. Aikaisemmin pärjäsin päivät melko pienelläkin ruokamäärällä, mutta nyt tuntuu että aamullakin kahden rusleivän jälkeen on aina vaan nälkä. Tosin osansa voi olla silläkin, että ihan täysin kaíkki ruoka ei maistu vaan kerta-annokset ovat aikaisempaa pienempiä kun jotkut ruoat tekee pahaa. Salaatteja tulee meneemään paljon ellen jossain vaiheessa kyllästy niihin, niitä tekee mieli jos vaan jaksaa tehdä. Eilen söin kulhollisen fetasalaatta ja tänään tein kanasalaatin, eihän niillä nälkä pitkään pysy mutta tuleehan syötyä terveellisesti.

Viime raskaudessa en muista että olisi ollut näin kova nälkä, silloin söin kyllä paljon herkkuja ja makeita välipaloja kuten viiliä yms. Niistähän se paino kivasti nousikin, josko nyt jäätäisiin vaika alle +15kg kun viimeksi tuli +20kg. Nyt ei edes tee mieli karkkia, ajatuskin suklaasta puistattaa. Harmittaa kun edellisellä kerralla ei ollut niin aikaa kirjoitella asioita ylös, en muista koska silloin alkoi ja loppui lievät pahoivoinnit. Nytkin on ollut melko lievää, mun mielestä lievempää kun ekalla kerralla mutta onhan tässä vielä aikaa tulla se pahoinvointi. Väsyttää, mieli on herkällä ja se nälkä ovat tämänhetkiset muutokset. Niin ja janottaa usein. Nyt pitäisi varata aika ekaan neuvolaan, kait sinne jo joskus parin viikon päästä voi mennä, viimeksi olin viikoilla 8+jotain.

5+4

Ei kommentteja: